Ingrediënten:
- 1 beker Ben & Jerry’s Speculoos? Specu-Love Cookie Core Ice Cream
- 250 ml slagroom
- 30 gram witte chocolade
- Kaneel als garnering
Aanwijzingen:
- Plaats een metalen bakplaat met diepvriespapier vriezer.
- Laat het ijs zacht worden, maar zorg wel dat het stevig blijft, zodat het uitgeschept kan worden.
- Lepel kleine ijsbolletjes op een gekoelde plaat en plaats deze terug in de vriezer.
- Plaats een hittebestendige (glazen of roestvrijstalen) schaal op kokend water, voeg 1 kopje slagroom aan het ijs toe en verwarm het op een laag vuur. Verwijder het vervolgens van de hittebron.
- Doe witte chocolade in een schaal en voeg de slagroom toe terwijl u roert.
- Laat de ganache afkoelen, maar zorg dat het vloeibaar blijft om ermee te dippen.
- Bestrooi de ganache over de ijsballen, besprenkel ze met kaneel en zet ze meteen terug in de vriezer. Houd ze tenminste 2 uur in de vriezer.