Specu-Love Ice Cream Truffles

 

eu-specu-love-comp.jpg

Ingrediënten:

  • 1 beker Ben & Jerry’s Speculoos? Specu-Love Cookie Core Ice Cream
  • 250 ml slagroom
  • 30 gram witte chocolade
  • Kaneel als garnering

Aanwijzingen:

  1. Plaats een metalen bakplaat met diepvriespapier vriezer.
  2. Laat het ijs zacht worden, maar zorg wel dat het stevig blijft, zodat het uitgeschept kan worden.
  3. Lepel kleine ijsbolletjes op een gekoelde plaat en plaats deze terug in de vriezer.
  4. Plaats een hittebestendige (glazen of roestvrijstalen) schaal op kokend water, voeg 1 kopje slagroom aan het ijs toe en verwarm het op een laag vuur. Verwijder het vervolgens van de hittebron. 
  5. Doe witte chocolade in een schaal en voeg de slagroom toe terwijl u roert. 
  6. Laat de ganache afkoelen, maar zorg dat het vloeibaar blijft om ermee te dippen.
  7. Bestrooi de ganache over de ijsballen, besprenkel ze met kaneel en zet ze meteen terug in de vriezer. Houd ze tenminste 2 uur in de vriezer.