Ben & Jerry’s
Mega Chocolate Chip Cookies

Koekjesdeeg kan dan wel alle aandacht krijgen, maar laten we niet vergeten waar het eigenlijk voor bedoeld is: koekjes! Wij vinden onze chocolate chip cookies het allerlekkerst als ze dik, vochtig, maar vooral GROOT zijn. Met dit recept kun je ze precies op deze manier maken.

giant-cookie-header.jpg

 

INGREDIËNTEN

  • ½ pakje boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram kristalsuiker
  • 60 gram bruine suiker
  • 1 groot ei
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 160 gram chocoladesnippers
  • 75 gram grof gesneden walnoten (optioneel)

 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Klop in een grote mengschaal de boter samen met de kristalsuiker en bruine suiker tot het licht en luchtig is. 
  3. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix dit goed.
  4. Meng in een andere schaal het zout, bloem en bakpoeder. 
  5. Mix dit met de ingrediënten in de grote mengschaal tot het goed gemengd is. Al roerend voeg je de chocoladesnippers en eventueel de walnoten toe.
  6. Met gebruik van een ijsschep plaats je bolletjes deeg op een niet-ingevette bakplaat. Elke schep maak je plat met de achterkant van je lepel zodat je koekjes hebt met ongeveer een diameter van 7 centimeter (we like them big!). Zorg dat de koekjes ongeveer 6 centimeter van elkaar afliggen.
  7. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 11 tot 14 minuten. Zorg dat de koekjes nog enigszins zacht blijven aanvoelen.
  8. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Leg ze over naar een ovenrooster, zodat de koekjes volledig kunnen afkoelen.

 

Wil je hem extra lekker maken? Doe dan een bolletje Cookie Dough ijs tussen twee van deze koekjes voor een echte traktatie!

Jumm, genieten maar!

 

*Hiermee kan je 12 tot 15 reuze cookies maken!

**Dit recept komt uit het Ben & Jerry’s zelfgemaakte ijs- & dessertboek en wordt gebruikt in de originele Scoop Shops.