INGREDIËNTEN
Zandkoekjes:
- 470 ml Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie zuivelvrij, gesmolten
- 2 bekers zelfrijzend bakmeel en een beetje meer om eroverheen te strooien
- 2 eetlepels kokosmelk (of de zuivelvrije melk van je voorkeur)
- Poedersuiker
Toppings:
- 470 ml Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie zuivelvrij
- 940 ml aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden, zonder kroontjes
- 1/4 kopje suiker
- Toplaag van zuivelvrije slagroom (optioneel)
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe in een middelgrote kom 470 ml gesmolten Ben & Jerry’s Non-Dairy ijs met het zelfrijzende bakmeel. Doorroeren tot een stevige deegmassa.
-
Strooi een klein beetje bloem op het werkoppervlak en leg het deeg erop. Druk het deeg met je handen in een grove rechthoek en vouw het deeg een paar keer dubbel terwijl je het blijft kneden. Het kan zijn dat je wat meer bloem nodig hebt. Het deeg mag niet aan je handen blijven kleven en moet ook in zijn vorm blijven. Maar, het mag ook weer niet te stevig zijn. (Jep, bakken is best lastig)
-
Vorm het deeg in een rechthoek van grofweg 10 x 20 x 2,5 cm dik.
-
Snijd het deeg met een met bloem bestoven mes in 8 gelijke stukken door het deeg in het midden over de lengte te snijden en in drie gelijke stukken in de breedte te snijden.
-
Leg de koekjes op een bakplaat die ingevet is of bedekt is met bakpapier. Smeer de bovenkanten in met kokosmelk (of andere zuivelvrije melk) en besprenkel ze vervolgens met poedersuiker. Bak ze gedurende 14 tot 18 minuten of totdat ze terugveren wanneer ze lichtjes ingedrukt worden.
-
Meng de plakjes aardbeien met suiker in een kom en laat dit mengsel met rust tot de koekjes gebakken en afgekoeld zijn. Roer zo nu en dan zodat de sappen uit de aardbeien vrijkomen.
-
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
-
Snijd elk koekje voor het serveren open en beleg ze met Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie Non-Dairy, aardbeien en een toplaag van zuivelvrije slagroom. Enjoy!