INGREDIËNTEN
Koek-laag:
- 3 digestive biscuits
- 3 Mariebiscuits (de receptuur verschild per merk, dus check van tevoren of deze vegan zijn)
- 1 eetlepel kokosolie
Cupcake:
- 1-1/2 pot gesmolten Ben & Jerry’s Non-Dairy Coconutterly Caramel’d
- 120 ml gesmolten kokosolie
- 210 gram bloem
- 225 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
Glazuur:
- 115 gram plantaardige margarine (kamertemperatuur)
- 120ml romige kokosmelk (minimaal 4uur gekoeld)
- 420 gram poedersuiker
- Kokosschilfers (optioneel)
-
Verwarm de over voor op 175 graden Celsius. Plaats cupcake vormpjes in een muffinbakvorm en vet ieder vormpje in met bakspray.
-
Verkruimel de biscuits in een keukenmachine, voeg de kokosolie toe en meng nog even. Lepel ongeveer een eetlepel van het biscuitmengsel in ieder cupcake vormpje.
-
Druk het mengsel aan in de vormpjes, en zet het aan de kant terwijl je begint met het cupcake beslag.
-
Mix de droge cupcake ingrediënten samen.
-
Voeg de gesmolten pot Coconutterly Caramel’d en kokosolie toe, en mix tot het een geheel vormt.
-
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes, bovenop de koeklaag. Bak de cupcakes binnen 20-22 minuten in de oven op 175 graden Celsius. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.
-
Om het glazuur te maken, mix je de plantaardige margarine met de kokosroom tot het een licht mengsel vormt.
-
Voeg de poedersuiker toe en meng het tot een luchtig geheel.
.
-
Verdeel het glazuur over iedere cupcake, top het eventueel nog af met kokosschilfers.
-
Enjoy!