Vegan Coconutterly Caramel'd Cupcakes

DRV_VeganCupcakesRecipe_C7LBND_Beauty-779x400.jpg

INGREDIËNTEN

Koek-laag:

  • 3 digestive biscuits
  • 3 Mariebiscuits (de receptuur verschild per merk, dus check van tevoren of deze vegan zijn)
  • 1 eetlepel kokosolie

Cupcake:

  • 1-1/2 pot gesmolten Ben & Jerry’s Non-Dairy Coconutterly Caramel’d
  • 120 ml gesmolten kokosolie
  • 210 gram bloem
  • 225 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Glazuur:

  • 115 gram plantaardige margarine (kamertemperatuur)
  • 120ml romige kokosmelk (minimaal 4uur gekoeld)
  • 420 gram poedersuiker
  • Kokosschilfers (optioneel)

 

  1. Verwarm de over voor op 175 graden Celsius. Plaats cupcake vormpjes in een muffinbakvorm en vet ieder vormpje in met bakspray.

  2. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine, voeg de kokosolie toe en meng nog even. Lepel ongeveer een eetlepel van het biscuitmengsel in ieder cupcake vormpje. 

  3. Druk het mengsel aan in de vormpjes, en zet het aan de kant terwijl je begint met het cupcake beslag.

  4. Mix de droge cupcake ingrediënten samen.

  5. Voeg de gesmolten pot Coconutterly Caramel’d en kokosolie toe, en mix tot het een geheel vormt.

  6. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes, bovenop de koeklaag. Bak de cupcakes binnen 20-22 minuten in de oven op 175 graden Celsius. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.

  7. Om het glazuur te maken, mix je de plantaardige margarine met de kokosroom tot het een licht mengsel vormt.

  8. Voeg de poedersuiker toe en meng het tot een luchtig geheel.

  9. Verdeel het glazuur over iedere cupcake, top het eventueel nog af met kokosschilfers.

  10. Enjoy!